Monday, 16 May 2011

Ben Ashaari bicara cinta sekali lagi



Click header kalau nak join..SINI


Ade tak korang2 kat sini yang tahu ape maksod cinta yang sebenar.. Tolong bagi tahu saya.. haha..Ahaks..!! Waaaaa.. Cinta?? Actually aku pn tak tahu nk mule dari mane,tp aku try je la kan.. Heeee…:)

Hohohoho.. Bile cite tentang cinta pasti aku tersangat sadis.. Ouch!tersentap seketika... Aku selalu fikir kenapa erk kawan2 aku bercinta hari2 bertikam lidah,ko maki aku,aku maki ko tapi hubungan mereka tak kan pernah putus… Tetapi bile aku bercinta pantang aku buat silap walaupun kesalahan aku sebesar kuman,pasti aku di kick dari hidup lelaki..hati aku sering memberontak kenapa??kenapa??kenapa??.. adakah aku tak bijak untuk menackle hati lelaki ataupn aku sememang nye x layak untuk bercinte di muke bumi ini.. Aiseh.. Very sensitive..


Pada 5 May 2008, kawan aku mengenali seorang lelaki yang bername ATA (bkn name sebenar).. Perkenalan kitarong terjalin melalui member aku ..Pada mule nye aku sekadar mahu berkawan , lama kelamaan berkawan dengan beliau tetibe lahir lah satu perasaan SAYANG.. Aku mule ade perasaan cemburu,cemburu aku ni x payah cakap la Subhanallah cemburu tak hingat punye dowh...Dia pn same je 2x5 cemburu tahap cipanzi x hingat kowt. Sehari kalau tak jumpe aku terase rindu macam berpuluh2 tahun tak jumpe..Perghhh!! Boleh tahan la gedixx and miang aku ni kan.. kui3x..


Selepas 3 bulan berkawan dia pelawa aku untuk berjumpe dengan mak abah dia.. Pada mula nye aku x nak,setelah di pujuk aku pn pergi la berjumpe dengan family dia.. Kebetulan pulak mase tuh hari raye haji mmg cun sgt la aku nk pergi rumah dia..Waaa..atleast bersebab gak la kan aku g rumah dia "eceh ceh ceh"..Maka berdepan la aku dengan mak abah dia.. Jantung aku ni cm nak jatuh(speed erl lagi laju kot jantung aku punye kelajuan) heee.. Sesi perkenalan pun bermula lah antara aku dengan keluarga nye.. Itu jam aku rasa bahagia, terase diri aku ni dihargai dan aku pikir yang lelaki ni betul2 ikhlas cinta kan aku..


Hari berganti hari,masa pn berlalu dengan cepat,pada 6/6/2010 di rumah beliau ade majlis perkahwinan..Eh siapa yg kawin??kakak dia yang nak kawen sebenarnye.. Ngeee…:) Aku dijemput hadir untuk memeriahkan majlis perkhawinan kakak dia..Yehuuu..happy kot aku mase tuh sebab aku pikir ramai sedara mare die yang akan aku jumpe dan kenal…


Tapi apekan daya jodoh kami ibarat terhalang oleh sedara mara..Bukan keluarga dia ok,tapi sedara mara dia yang tidak suke dengan aku..Punca ape aku pun xtahu.. Apabile aku flashback mase kenduri kawin kakak dia,semua kerja aku dah buat sedangkan sedara mare dia menepek macam ular sawa ..Mungkin mereka mahukan seorang perempuan yang sempurna. Tanpa aku tahu ape sebab dan salah aku,aku di tinggalkan begitu saje.. Ini menjadi punca dan sebab kadang2 aku tak tahu ape tu erti cinta?apa tu maksud cinta?Sebab cinta terlalu kejam ke atas diri aku..





Moral of the story : Dunt judge a book by it’s cover!!!

8 comments:

Kyra said...

toink toink datang dari belog BA...tersengeh mama qis baca stetement kamoo..Perghhh!! Boleh tahan la gedixx and miang aku ni kan.. kui3x..
hahahahahahahah...ala sabaq yer dik
siput vavis bukan sekor...
leh cari lain..
hehehehehehe

Cik Kamoo said...

cinta itu subjektif...kalau betul caranya memang indah!

Cinta lama2 pun penat kalau tak menjadi ... hu hu! Pendekatan terbaik .. nikah then bercinta! Mesti indah kowt...he he he


Dik....jgn kecewa sbb cinta terhalang...ramai lagi yg ada

Cik Katek said...

@Cik kamoo : Itu lah yang sy pikir nikah dulu then baru bercintan cintun.. Thanx bg semangat kt sy.. huuuu..


@kyra :hahahaa..sipot vavis bersepah nk jumpe lelaki 2 payah.. huhuhuhuhu.. Thanx kate2 semangat mu..

sYafIk-wAy said...

cari lah cinta yang baek2 sayang , jgn cari cinta yang baek2 monster , hoho

Cik Katek said...

@syafik-way : hak.hak.hak..cinta baek2 monster je yg wujud kt depan mate.. Tp xmo amek risiko better lonely.. Jiwa pn x kacau bilau. yehuuuuu.. :)

Saya Fiqa said...

ape2 pun, pengalaman dlm percintaan ini yg mematangkan hdup.. :D

wanie misa amane said...

setiap pasangan mempunyai pengalaman percintaan yang berbeza-beza dan cuma pasangan tu je tau isi hubungan mereka kan ?

Cik Katek said...

@SAYA FIQA: ye betul pengalaman mematang kan idup kite..

@wanie misa amane : Yezza.. pengalaman bercinta mmg berlainan,tepulang pd individu tuh sendiri utk mengatasi segala2 nye.. Yeay..huhuhuhhu